Dagjes uit voor Senioren

Dagjes uit voor Senioren

Wanneer u veel vrije tijd over heeft en nog graag actief bent, is het natuurlijk ontzettend leuk om regelmatig een dagje weg te gaan. Thuis zitten is namelijk saai en eropuit gaan is goed voor hoofd en lijf! In Nederland is er gelukkig heel veel leuks te doen. Maak een inspirerende stedentrip en bezoek een museum of maak een leuke rondvaart, eet een hapje in een restaurant en geniet van de sfeer van de mooie steden en dorpen.
Het is natuurlijk ook ontzettend fijn om een actief dagje uit te gaan. Fijn wandelen op het strand of een mooie fietsroute over de Veluwe. Natuurlijk kunt u ook de kleinkinderen meenemen en genieten van een dierentuin of pretpark.

Basis vragen voor dagjes uit voor senioren

dagje wandelen
  • Wat voor soort dagje uit wilt u gaan doen? Actief of juist rustgevend? Alleen of samen?
  • Waar wilt u naar toe? Hoe ver wilt u reizen? Met de auto of openbaar vervoer?
  • Wat is uw budget?
  • Heeft u extra hulp nodig tijdens uw dagje weg?
  • Moet u vooraf kaartjes kopen via internet? Wilt u een nachtje blijven slapen?

Ideeën voor dagjes weg voor senioren

De belangrijkste vraag welke u moet beantwoorden is natuurlijk; Wat wil ik gaan doen? Wanneer u dit weet, kunt u zich goed voorbereiden op een dagje uit. Nederland is erg leuk, maar dat weet u vast al lang! Toch zijn er nog steeds nieuwe ontdekkingen mogelijk en zijn er minder voor de hand liggende opties mogelijk.

Stedentrips

In Nederland zijn er veel mooie steden en dorpen om te bezoeken. De meest voor de hand liggende steden zijn natuurlijk: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht. Maar er zijn naast de grote steden ook enorm interessante, wellicht minder voor de hand liggende, andere steden. Denk bijvoorbeeld aan Amersfoort, Den Bosch, Breda, Delft en de Waddeneilanden.
In deze steden kunt u heerlijk rondwandelen in oude volksbuurten of stadscentra. Geniet van kleine boetiekjes of cafés en barretjes voor een kopje koffie met een plaatselijke lekkernij. Vergeet ook niet om omhoog te kijken om interessante architectuur te ontdekken.

Wat natuurlijk ook erg fijn is om te doen is een museum bezoeken. Zeker als het weer wat minder aangenaam is, is het fijn om binnen nieuwe ontdekkingen te doen. Na een dagje wandelen is het heerlijk om nog een hapje te eten en daarna te blijven slapen in de buurt.

Actief dagje uit

Heeft u meer zin om een wat actiever dagje weg te gaan? Ga dan heerlijk wandelen in de natuur. Er zijn zoveel mooie natuurgebieden in Nederland. Trek uw beste wandelschoenen aan en ontdek bijvoorbeeld een van de mooie routes van Natuurmonumenten. Een aanrader is zeker de route app van Natuurmonumenten.

Nederland ontdekken per fiets is natuurlijk ook erg fijn. Zorg wel voor een goede fiets en andere accessoires! Voor mooie routes maken wij graag gebruik van de fietsroutes van Nederland Fietsland. Zij bieden op dit moment zo’n 180 fietsroutes door heel Nederland aan. Maak de fiets aan de auto vast en ontdek heel Nederland per fiets!

Een ontspannen dagje uit

Heeft u helemaal geen zin om actief te zijn? Wilt u heerlijk ontspannen en genieten van rust. Ga dan genieten van een dagje wellness (of meerdere dagen, dat kan natuurlijk ook). Ga ontspannen in een van de vele sauna’s in Nederland. Kijk voor aanbiedingen en kortingen op sauna’s op de website van Vakantieveilingen. Bent u geen fan van het bieden op veilingen? Boek dan uw dagje(s) spa of sauna op de website Spaonline. Tip! Blijf een nachtje slapen! Bij bijvoorbeeld Sanadome Nijmegen kunt u in hele fijne kamers overnachten. U kunt 2 dagen genieten van de Spa en Sauna’s en trakteert u zich vooral ook op een heerlijk diner.

Met de kleinkinderen een dagje uit

Bent u opa of oma? Wat is er dan fijner om met de kleinkinderen een heerlijk dagje uit te gaan? Wanneer u die kleintjes ziet lachen en genieten, dan geniet u toch ook! Nederland is het land met gemiddeld de meeste dieren- en pretparken per in inwoner. De kans is dan ook heel groot dat er een bij u in de buurt is.

De meest voor de hand liggende dierentuinen zijn Artis, Safaripark Beekse Bergen, Ouwehands Dierenpark, Burgers Zoo en Dierenpark Amersfoort. Maar er zijn er nog veel meer te vinden. Laat uw kleinkinderen, maar ook zeker u zelf, de prachtige natuur en dieren ontdekken. Sta oog in oog met een beer, leeuw of de aapjes.

Dagje pretpark met de kleinkinderen

Wat kinderen vaak ook erg leuk vinden, is met opa en oma naar een pretpark. De Efteling is geschikt voor alle leeftijden. De kleintjes kijken hun ogen uit in het sprookjesbos en de grotere kinderen gaan in de achtbaan.
Zijn uw kleinkinderen wat grotere waaghalzen? Dan is Walibi een spectaculaire optie! Ook Slagharen mag natuurlijk niet vergeten worden.

Dagje weg naar Giethoorn

Koop alvast tickets en toegangsbewijzen voor een dagje uit

Voor vrijwel alle dagjes uit heeft u een toegangsbewijs nodig. Als senior of 65+ krijg u regelmatig korting of scherpere tarieven. Maak hier ook zeker gebruik van! De toegangstickets of boekingen doet u het gemakkelijkst via internet. Wij hebben hieronder enkele bedrijven bij elkaar gezocht, waarvan wij zeker weten dat u hier veilig uw entree alvast regelt.

vakantieveilingen Vakantieveilingen.nl – Op vakantieveilingen biedt u mee voor de meest scherpe prijzen. Hou de website goed in de gaten voor de beste deals.
Actievandedag Actievandedag.nl – Veel actieprijzen en kortingen op dagjes uit en veel andere producten. Op deze website hoeft u niet te bieden en kunt u direct met veel korting de tickets kopen.
Stedentrips Stedentrips.nl – Perfect geregelde overnachtingen. Zeer divers aanbod aan stedentrips.