Zonvakantie voor Senioren

Zonvakantie voor Senioren

Senioren en 65+ers hebben alle vrijheid om op vakantie te gaan wanneer zij willen. Als pensionado bent u niet meer gebonden aan de schoolvakanties en dure vakantieperiodes. Daarom kunt u vaker op vakantie en verder weg dan voorheen. Wat heerlijk!

Denk bijvoorbeeld aan een vroeg voorjaarszonnetje in februari op Curaçao. Of aan overwinteren op de Canarische eilanden in december en/of januari. Maar een verre, goed georganiseerde, rondreis naar Thailand in september is natuurlijk ook fantastisch.
Kortom; er zijn zoveel mogelijkheden dat er bijna teveel mogelijkheden zijn om op te noemen. Maar… we gaan u toch wat tips en inspiratie geven voor een overheerlijke zonvakantie het hele jaar door.

Een van de voordelen van een zonvakantie voor senioren is dat het een geweldige manier is om de winterse koude te ontvluchten en te genieten van de warmte en het zonlicht. Het is bewezen dat zonlicht helpt bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van stress, wat bijdraagt aan een gevoel van welzijn.

Er zijn ook veel accommodaties die speciaal gericht zijn op senioren, met voorzieningen zoals wandelpaden, zwembaden, fitnesscentra en spas. Sommige hotels bieden ook speciale programma’s voor senioren, zoals yoga- of tai chi-lessen.

Cruises zijn ook een populaire optie voor senioren die op zoek zijn naar een zonvakantie. Veel cruisemaatschappijen bieden speciale programma’s voor senioren, met activiteiten zoals lezingen, fitnesslessen en entertainment. Een cruise is ook een geweldige manier om verschillende bestemmingen te bezoeken zonder de zorgen van het verpakken en verplaatsen tussen hotels.

Basis tips voor een zonvakantie voor senioren:

Zonvakantie Senioren - Wandelen vulkanen canarische eilanden
  • Wanneer wilt u graag op vakantie? Bedenk altijd of er een schoolvakantie op dat moment in de kalender staat.
  • Wilt u wat dichterbij? Bijvoorbeeld Spanje of Italië. Of wilt u best wat verder vliegen? Bijvoorbeeld Curaçao.
  • Wat is uw vakantiebudget?
  • Wat wil ik graag zien en doen op vakantie?
  • Heb ik extra hulp nodig tijdens de reis en bij de accommodatie?
  • Wat voor mogelijkheden van thuis wil ik ook graag op vakantie? Denk bijvoorbeeld aan een auto of fiets.

 

Populaire zonvakantie bestemmingen voor senioren:

De meest populaire vakantiebestemming voor seniorenreizen is al jaren Spanje. Spanje staat bekend om geweldige faciliteiten voor senioren. Met bestemmingen als de Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol, Mallorca is Spanje zeer geliefd. Maar natuurlijk mogen de Canarische eilanden niet vergeten worden! Daar is het immers (bijna) altijd heerlijk weer.

Naast Spanje zijn er nog een aantal landen/streken waar senioren heel graag op zonvakantie gaan. Portugal, Griekenland en Italië zijn favoriet, maar ook Curaçao en Florida staan altijd hoog op de verlanglijstjes.

Senioren strandvakantie reis

Met welke reisaanbieder op zonvakantie?

Tegenwoordig zijn er veel reisaanbieders met seniorenreizen en vakanties voor mensen die wat meer zorg nodig hebben. Het is belangrijk om te controleren of de reisaanbieders aangesloten zijn bij de ANVR. Hierdoor ben je verzekerd van een goede reisaanbieder. Ook is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten om zo te voorkomen dat je je boekingsbedrag helemaal kwijt bent, wanneer er onverhoopt iets gebeurt.

Tui.nl – Reizen speciaal geselecteerd voor senioren. Scherpe prijzen voor hele mooie vakanties
Sunweb.nl – Erg uitgebreid assortiment met zonvakanties het hele jaar door. Goede aanbiedingen en scherpe prijzen.
D-reizen.nl – Perfect geregelde vakanties. Zeer divers aanbod aan reizen.