Je bekijkt nu Kerstmarkt: Essen

Kerstmarkt: Essen

De kerstmarkt in Essen heeft een schitterende aankleding. Overal waar je kijkt zijn er schitterende versieringen, sfeervolle lichtjes en mooi versierde kerstbomen. Je zult versteld staan van de heerlijke kerstsfeer die er in Essen hangt. Er zijn ruim 240 kerststalletjes met de leukste kerstcadeautjes, Glühwein en leuke optredens.

Kerstmarkt Essen

Heerlijke sfeer van de kerstmarkt Essen.

De kerstmarkt in Essen bevindt zich, direct aan het station, rond de Willy Brandt Platz en enkele aangrenzende straten. Ook is het leuk dat er heel veel winkels in de heerlijke kerstsfeer zijn.  De hele stad staat in teken van de kerstmarkt.  Er zijn veel culturen aanwezig; onder anderen Cubaanse, Afrikaanse en Russische culturen. Dit zie je ook terug in de stalletjes en wat je hier kunt kopen. Een aanrader is om de middeleeuwse kerstmarkt een bezoek te brengen.  Je vindt hier bijvoorbeeld met de handgemaakte zeepjes, geuren en handgemaakt aardewerk. Ook kun je genieten van glühwein, koeken en punch naar middeleeuws recept.

Kerstmarkt Essen

Vanaf eind oktober is er naast de Kerstmarkt ook een schitterende lichtjes festival door de hele stad. Wat in 1950 begon met een verlichte kerstboom is nu uitgegroeid tot een schitterende lichtjestocht, welke je door de hele stad begeleid.

Kerstmarkt Essen

U kunt de kraampjes bezoeken van 11.00 ’s ochtends tot 21.00 ’s avonds. Op vrijdagen en zaterdagen zelfs tot 22.00 uur ’s avonds.

Kerstmarkt Essen

Essen ligt vlakbij de grens met Nederland, in de buurt van Venlo. Hierdoor is deze kerstmarkt makkelijk met eigen auto te bereiken. Wil je niet met eigen vervoer naar Essem toe. Dan zijn er enkele andere mogelijkheden. Essen is ook goed te bereiken met de trein. Met de NS ben je vanaf €19,- met de trein in 3 uurtjes vanaf Amsterdam in Essen. Overnachten in Essen is uiteraard ook een goed idee. Kies je hotel gemakkelijk bij Trivago.nl.