Je bekijkt nu Kerstmarkt: Valkenburg

Kerstmarkt: Valkenburg

De leukste kerstmarkt van Nederland mag natuurlijk niet ontbreken in het overzicht! De kerstmarkt in Valkenburg is al jarenlang de best bezochte kerstmarkt van Nederland. En dat is natuurlijk niet voor niks. Valkenburg barst in deze kerstperiode van de sfeer, gezelligheid en veel kerstactiviteiten. Zo is er onder andere een Fairytales parade, Santa’s village en een winters sprookjesbos. Dit naast meerdere kerstmarkten. Meerdere kerstmartken? Jazeker!

Meerdere kerstmarkten in Valkenburg!

Valkenburg telt maar liefst 3 kerstmarkten in de schitterende grotten van de stad; In de Fluweelengrot, in de Gemeentegrot en de Kerstgrot Mergelrijk.
De Gemeentegrot is de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa ( en misschien wel de wereld). Deze kerstmarkt is dit jaar voor het 32e jaar open. De kerstsfeer in deze grot is magisch en u zult optimaal genieten van de vele stands met kerst- en cadeauartikelen.

Kerstmarkt Valkenburg

De Fluweelengrot is dit jaar weer omgetoverd tot de meest unieke Kerstmarkt. Op deze schitterende kerstmark kunt u genieten van een een heerlijk glas Glühwijn of warme chocolademelk en een van de vele lekkernijen. Ook op deze markt zijn er veel versierde standjes met allerlei kerstartikelen en cadeautjes.

Kerstmarkt Valkenburg

De derde kerstmarkt van Valkenburg is een wel heel bijzondere markt. Kerstmarkt Mergelrijk is namelijk de grootste ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld van de hele wereld. Loop langs de schitterende verhalen uitgebeeld met de miniatuurfiguurtjes en de schitterende decor van de grot. Ook zijn er een aantal dingen om zelf te doen. Zoals bijvoorbeeld een speurtocht en kerstsouvenirs maken van Mergel.

Kerstmarkt Valkenburg

Overige informatie:

De kerstmarkten zijn niet helemaal gratis. Er zal voor volwassen een klein bedrag per grot gevraagd worden en kinderen onder de 5 jaar zijn gratis. (in de mergelgrot zijn kinderen onder de 4 jaar gratis).

Valkenburg is natuurlijk goed te bereiken per auto. Parkeren kun je het beste doen aan de rand van de stad.
Wellicht is het slimmer om met de trein naar Valkenburg te reizen of met een georganiseerde busreis met Oad.nl.

Kerstmarkt Valkenburg