Senioren-reizen op wintersport

Wintersport voor senioren

Bij wintersport wordt wel eens door senioren gedacht dat dit alleen voor jongeren en de meest fitte mensen geschikt is. Maar niks is minder waar! Senioren blijven al jaren steeds fitter, zelfs op oudere leeftijd. Hierdoor het wintersporten ineens ook zeer geschikt is voor deze doelgroep. Uw doelgroep wordt ook wel eens de genotskiërs genoemd. En op de ski-piste kijkt men echt al lang niet meer op van een fitte 60-plusser die soepeltjes van de berg af zoeft.

Tijdens een wintersportvakantie kunnen senioren genieten van de prachtige winterse landschappen, terwijl ze tegelijkertijd hun conditie verbeteren door te skiën of te snowboarden. Er zijn ook tal van andere activiteiten die senioren kunnen ondernemen, zoals wandelen, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of een ritje in een slee.

Veel skigebieden bieden ook speciaal gerichte activiteiten voor senioren, zoals skiles voor ouderen of gezellige après-ski activiteiten. Hierdoor kunnen senioren niet alleen genieten van de sportieve activiteiten, maar ook van de gezelligheid en sociale contacten met andere senioren.

Daarnaast zijn er ook tal van accommodaties die speciaal gericht zijn op senioren. Zo zijn er hotels met comfortabele kamers, goede verzorging en professioneel personeel. Hierdoor kunnen senioren zorgeloos genieten van hun wintersportvakantie.

In de winterse bergen kan het wel koud en glad zijn, daarom is het wel belangrijk om goed voor te bereiden en de juiste kleding aan te trekken. Senioren zijn vaak gevoeliger voor koude en vocht, daarom is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed beschermd zijn tegen de weersomstandigheden.

In het algemeen is een wintersportvakantie een geweldige keuze voor senioren. Het biedt een perfecte combinatie van ontspanning, actie en gezelligheid in een prachtige winterse omgeving.

Ski lessen speciaal voor senioren

Om zo goed mogelijk voorbereid op wintersport te gaan, zijn er tegenwoordig in Nederland goede, speciaal voor senioren, lessen te nemen. Een van de bekendste indoor skibanen van ons land biedt speciaal voor ouderen een lespakket aan. Bij Snowworld kun je in 3 niveau’s (beginner, licht gevorderd en gevorderd) lespakketten van 4 weken nemen. Elke week ga je met maximaal 6 andere senioren in bijna 1,5 uur met sprongen vooruit in techniek en natuurlijk ook durf.

Welk gebied is geschikt voor ski reizen?

Wanneer je wat lessen hebt genomen, en je ski-uitrusting bij elkaar verzameld hebt, is het tijd voor het echte werk.
Het is natuurlijk hartstikke leuk om het gebied naar jouw wens uit te zoeken. Als senior wil je natuurlijk van alle gemakken voorzien zijn. Daarom zijn er steeds meer reisorganisaties waar er uitstekende selecties gemaakt zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Wintertrex.nl of Singlereizen.nl.

Natuurlijk kun je er dan voor kiezen om op de berg nog wat extra lessen in het echte sneeuw te nemen. Maar je kunt natuurlijk ook direct beginnen met skiën.

Waar aan te denken bij een wintersport voor senioren:

  • Welk niveau wintersporter bent u? Heeft u nog les nodig? Wilt u misschien nog wat fitter worden?
  • Heeft u uw uitrusting compleet? U kunt vaak ook spullen huren in het ski-gebied.
  • Hoe wilt u naar de wintersport? georganiseerd of zelfstandig?
  • Welke extra faciliteiten wil ik tijdens de wintersport? Zwembad, sauna?

Met welke reisaanbieder op ski-vakantie?

U kunt op veel manieren op wintersport. Zelfstandig of in groepsverband, met de auto, trein, bus of vliegtuig. U kunt naar ontzettend veel ski-gebieden. In Europa of zelf in Canada of Amerika.
Hieronder staan een aantal reisaanbieders waar u veilig uw wintersport kunt samenstellen.

logo wintertrexWintertrex.nl – Is een reisaanbieder met speciaal geselecteerde reizen voor senioren. Zeker de moeite waard om te bekijken.
DeJongIntra.nl – Al meer dan 50 jaar dé wintersport specialist. Wintsportreizen met alle soorten vervoer.
D-reizen logoD-reizen.nl – Kiezen tussen verschillende wintersport thema’s en de mooiste ski-gebieden.
chaletsplus logoChaletsplus.nl – Dé specialist in het verhuren van chalets & appartementen in Oostenrijk. 
Logo Oad.nlOad.nl – Met de bus op wintersport?Dat kan natuurlijk ook! Oad.nl heeft de beste mogelijkheden met debus.